Lucie Cukrászdája

Könnyű francia cukrászat mindenkinek

Tarte aux Abricots

2015. augusztus 07. 13:07 - Pierrette

Lassan vége a sárgabarack szezonnak, de még nem késő kipróbálni ezt a rém egyszerű francia sárgabarackos tortát.

 

Franciaországba a sárgabarackot Anjou René Nápolyból vitte magával, aki itt kóstolta meg először, miután 1438-ban bevonult a városba, hogy átvegye a Nápolyi Királyság irányítását. Uralma azonban nem volt hosszú életű, mivel V. Alfonz 1442 –ben elfoglalta Nápolyt. Anjou René pedig Provence-ba menekült és magával vitte a sárgabarack termesztés csínját-bínját.

 

 Hozzávalók:

1 kész leveles tészta

1 kávéskanál kukoricakeményítő

kb. 700 g magozott sárgabarack

2 tojás sárgája

100 g cukor

100 g creme fraiche

1 nagy kanál tej

1 nagy kanál búzadara

 Elkészítés:

Vegyünk elő egy 26 cm átmérőjű tortaformát.

Simítsuk bele a tésztát, szurkáljuk meg villával. Keverjük össze a búzadarát egy kanál cukorral és szórjuk a tésztára. Rakjuk rá egyenletesen a barackot, és szórjuk meg ismét cukorral.

Keverjünk össze egy tojássárgáját a tejjel és kenjük meg a tortaszélét, hogy szép színe legyen. Ezután tegyük be a 210 fokra előmelegített sütőbe.

Amíg sül keverjük össze a creme fraiche-t a másik tojás sárgájával és a keményítővel. Vegyük ki a sütőből a tortát, öntsük a barackra a keveréket, majd cukrozzuk meg a maradék cukorral. Tegyük vissza a sütőbe 15-20 percre.

Tipp:

Levendulával vagy mandulával is megszórhatjuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luciecukraszdaja.blog.hu/api/trackback/id/tr797688260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása