Lucie Cukrászdája

Könnyű francia cukrászat mindenkinek

Breton aszalt szilvás lepény: Far aux pruneaux

2015. április 25. 21:54 - Pierrette

A Bretagne-ból származó aszalt szilvás lepény elkészítése pofonegyszerű. A far eredetileg sós köret volt, a 18. században még hússal ették. Csak a 20. században terjedt el édesen, amikor tojást tettek a tésztájába és gyümölcsöket adtak hozzá. Hagyományosan szilvával vagy mazsolával szokták készíteni, de az aszalt szilvás a legelterjedtebb.

 

Hozzávalók:

200 g liszt

150 g cukor

4 tojás

2 csomag vaníliás cukor

75 cl tej

kb. 20 db aszalt szilva

vaj a sütőforma kikenéséhez

 

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 1 órát.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Sütőformát jól kivajazzuk, öntsük bele a tésztát. Az aszalt szilvákat lisztben hempergessük meg és egyenletesen rakjuk a tészta tetejére. 200 fokon süssük 30 percig, ezután kapcsoljuk ki a sütőt és még egy félórát a sütőben pihentessük. Fontos, hogy se a sütés és se a pihentetés alatt ne nyitogassuk a sütőt!

Hidegen vagy éppen langyosan kínáljuk.

Tipp: Az aszalt szilvát rumba is áztathatjuk. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://luciecukraszdaja.blog.hu/api/trackback/id/tr67399008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mt-03 2015.04.27. 07:52:22

jo kis cucc, amikor volt szerencsem arra jarni akkor ettem ilyet. aztan csinaltunk otthon is, de minel tobb a szilva annal jobb ;)
süti beállítások módosítása